Craigwatcher
Image default
Computers / Internet / Chat

Auto verkopen met schade

 

Heb je schade aan je auto dan is dat op de eerste plaats erg vervelend. Soms is het je eigen schuld en soms kun je er niets aan doen. Soms ben je goed verzekerd en soms niet. Wat ook het geval is, je auto verkopen met schade hoeft geen probleem te zijn.

Auto verkopen

Er zijn verschillende manieren om een auto te verkopen met schade. Denk maar eens aan een advertentiesite zoals Marktplaats. Daar kun je eenvoudig tegen betaling je auto met schade aanbieden. Voor zo’n 25 euro plaats je een advertentie waar bezoekers op afkomen. Met name kom je bij handelaren terecht die interesse tonen in je auto met schade. Hoge prijzen hoef je echter niet te verwachten want een auto met schade is een stuk minder waard dan een auto zonder schade. Het hangt natuurlijk van de omvang van de beschadigingen af.

Schade laten herstellen

In plaats van je auto verkopen kun je er natuurlijk voor kiezen om de schade te laten herstellen maar schadeherstel is een erg dure bezigheid. Vaak is het meer dan alleen uitdeuken. Er komt schuren, plamuren en spuiten bij wat ook allemaal veel tijd kost. Tijd is geld en vooral het arbeidsloon is bij schadeherstel erg hoog. De reden dat mensen hun auto liever verkopen is omdat de investering om de auto weer in nette staat te krijgen erg hoog is en vaak niet lonend is. Een bumper kost al snel 800,- euro, laat staan een deur laten uitdeuken.

Auto veilen

Je kunt ook kiezen om je auto te laten veilen. Hierbij wordt je auto voorgelegd aan vele autobedrijven welke een bod kunnen uitbrengen. De autoveiling verzameld de biedingen en laat je het hoogste bod weten. Jij beslist dan of je de auto hiervoor wil verkopen of niet. Veel veilingen zijn gratis maar sommige kosten toch geld. Verstandig is om je hier eens in te verdiepen en te zorgen dat je zonder kosten de waarde te weten komt.