Craigwatcher
Image default
Computers / Internet / Chat

McDonalds niet meer weg te denken uit de wereld

Het fastfood keten McDonalds heeft zich verankert in de wereld. De Amerikaanse restaurants zitten in ongeveer 120 landen, en er blijven steeds meer filialen bijkomen. Bij McDonald’s kunnen mensen terecht om verschillende burgers, McNuggets, friet, salades, ontbijt, toetjes, en verschillende dranken te nuttigen. Het eten wordt besteld bij de bar, waarna de bezoeker zijn of haar bestelling meteen mee krijgen omdat de meeste producten in een lopende band vorm gemaakt worden. Zo hoef je niet lang op je eten te wachten, en kan je meteen gaan zitten en genieten van je Big Mac.

 

McDonalds al in 1940 begonnen

In 1940 is het eerste McDonalds filiaal geopend door Richard en Maurice McDonald in San Bernardino in Californië. Het was toen nog een barbecue restaurant. Toen kosten hun burgers nog tussen de 25 en 60 cent per stuk. Uiteraard is er in de tussentijd veel veranderd. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de grootste exportproducten van de Verenigde Staten. De rede waarom het bedrijf zo succesvol is geworden is de innovatieve manier waarop de gebroeders McDonald hun restaurant runde; een beperkt menu met goedkope producten die van te voren klaargemaakt werden waardoor mensen snel konden eten. Deze constructie bleek te werken, want deze fastfood keten zit nu over de hele wereld.

 

Happy Meal is een iconische maaltijd

Een van de meest bekende items van het McDonalds menu is een Happy Meal. Dit is een maaltijd voor kinderen dat bestaat uit een burger, frietjes, frisdrank, en een speeltje. Vaak zijn de speeltjes promotie materiaal voor films of andere hypes. Deze speeltjes zijn er vaak in een jongens variant en een meisjes variant. Hoewel de Happy Meal ontzettend populair is bij de kinderen komt er steeds meer kritiek op de vrolijke maaltijd. Er worden vraagtekens gezet bij het promoten van ongezond eten bij kinderen, vooral omdat het percentage van kinderen met obesitas in de laatste twee decennia schrikbarend hoog is geworden.

 

Prijzen van drinken, broodjes en andere producten

Gek genoeg vind je op de website van de Mac zelf geen prijzen terug. Eigenlijk is het toch niet heel vreemd omdat de Mac een franchise organisatie is. Iedereen kan in feite een McDonalds beginnen en moet zich aan de basisprijzen houden. Echter mag je de prijzen iets aanpassen zodat je geen verlies draait. Dit heeft te maken met de prijs van de locatie van het pand. Zit je in het centrum van Amsterdam dan betaal je een heel andere huur dan wanneer het pand aan de rand van een dorp ligt. De prijzen van de producten zijn dus in de stad/centrum vaak wat hoger. McDonalds prijzen kun je op sommige andere sites wel terug vinden die je een prijsindicatie geven.