Craigwatcher
Image default
Computers / Internet / Chat

Deel je leven of producten met Instagram

Het begin…

Instagram werd op 6 oktober 2010 gelanceerd door Systrom en Brazilian Krieger in de stad San Francisco. Instagram was eerst alleen beschikbaar voor: iPhone iPad en iPod touch. Vanaf april 2012 werd het ook beschikbaar voor Android smartphones met Android versie 2.2 of hoger. In november 2013 kon je het inmiddels ook downloaden op de Windows Phone. Ondanks dat het ook beschikbaar werd voor windows, was het wel alleen maar een beta versie. Er is tot op heden, juni 2016, geen normale versie beschikbaar voor de Windows Phone.

Facebook kocht Instagram in april 2012 op inclusief de 12 personeelsleden voor ongeveer 1 miljard dollar. Er waren toen al meer dan 30 miljoen mensen die gebruik maakten van de app. Instagram is tot op de dag van vandaag erg populair. Het is een leuke en gemakkelijke app waar veel mensen gebruik van maken.

 

Hoe kun je Instagram prive gebruiken?

 

Wat is Instagram en hoe kun je Instagram prive gebruiken? Wanneer je een leuke app zoekt waarmee je foto`s kunt bewerken, deze vervolgens op je eigen profiel kunt plaatsen waardoor al je volgers dit kunnen zien, dan is Instagram precies wat je zoekt! Er zijn veel mensen die gebruik maken van Instagram om hun meest geweldige momenten te delen met anderen of bijvoorbeeld om aan iedereen te laten zien wat voor leuke outfit ze gisteren hebben gekocht. Je kunt bij andere ‘Instagrammers’ op hun profielen hun foto`s en video`s liken maar je kan daar ook een reactie achterlaten. Op Instagram is het mogelijk om andere profielen te ‘volgen’. Dit houdt in dat je elke keer wanneer deze personen iets uploaden, dat te zien krijgt in je tijdlijn. Mensen met veel volgers hebben dus meestal ook veel likes op hun foto`s en video`s. Vroeger werd Instagram het meest gebruikt door pubers maar sinds facebook Instagram overgekocht heeft zie je steeds meer dat ook volwassenen de app beginnen te gebruiken.

 

Hoe kun je Instagram zakelijk gebruiken?

 

Er zijn tegenwoordig ook veel bedrijven die goede zaken doen via Instagram. Ze hebben dan bijvoorbeeld een pagina aangemaakt op Instagram waarop je van alles kunt vinden over hun bedrijf, hun producten en services. Daarnaast geven ze ook veel informatie over hun producten en promoten ze hierop. Het is heel belangrijk voor bedrijven dat ze gezien worden. Er zijn manieren waarop je makkelijker gevonden kunt worden op Instagram en een voorbeeld daarvan is hashtags gebruiken.

Hoe kun je Instagram zakelijk gebruiken? Stel je voor, je maakt de lekkerste chocola en je wilt dat promoten, dan gebruik je bijvoorbeeld de hashtags: #chocolate #darkchocolate #whitechocolate #tasty #food. Er zijn helaas wel mensen die Instagram gebruiken om illegale handel te doen. Ze maken verschillende accounts aan waarop ze illegale producten aanbieden. Omdat ze verschillende accounts maken kunnen ze hun illegale praktijken blijven doorzetten.

Op Instagram heb je vaak dingen die trending zijn, enige tijd geleden waren bijvoorbeeld hele korte filmpjes genaamd “vines” erg populair. Op dit moment is eigenlijk alles wat met sport en gezondheid te maken heeft heel populair. Veel mensen willen laten zien dat ze alles weten over hoe je gezond kunt eten en hoe je het beste kunt sporten. Dit soort mensen willen dus veel publiciteit en maken veel gebruik van hashtags. #fitness #healthy #food #exercise.

Een andere manier waarop je je pagina kunt promoten is volgers kopen en likes kopen. Dit kun je online doen en dit wordt veel gedaan. Ook hele de grote bekende bedrijven en of artiesten maken hier gebruik van. Gezien worden, bekend worden is voor vele belangrijk om welke reden dan ook.