Craigwatcher
Image default
Offers

Amerikaanse koelkasten steeds populairder in Nederland

Je hebt ze vast al wel eens voorbij zien komen bij je favoriete Amerikaanse televisieserie of film: de Amerikaanse koelkast. Deze exemplaren zijn meestal veel groter in vergelijking met de koelkasten die wij hier in Nederland kennen. Wie een blik op het internet werpt kan al snel zien dat deze grote koelkasten hun aantocht maken op de Nederlandse markt. Dit is te zien aan het steeds groter wordende aanbod in Nederlandse winkels en webshops.

 

In Amerika is alles groter

Amerika staat erom bekend dat ze alles groot willen hebben. Of het nu gaat om auto’s, maaltijden en dus ook koelkasten. De typische Amerikaanse koelkast heeft twee deuren en een grote inhoud. Vaak zit achter het de rechterdeur het koelvak, en achter het kleinere linkse deurtje het vriesvak. De inhoud ligt vaak zo rond de 600 liter inclusief het vriesvak, waarvan ongeveer 400 liter voor het koelvak beschikbaar is. Nederlandse vrijstaande koelkasten hebben vaak een inhoud van rond de 300 liter. Bij Nederlandse vrijstaande koelvriescombinaties is dit vaak nog minder.

 

IJsblokjes en water zonder de koelkastdeur te openen

Wat de meeste Amerikaanse koelkasten ook hebben, dat we hier in Nederland niet kennen, is een ijsblokjesmaker en een waterkraantje in de deur van de koelkast. Bij de meeste modellen zitten deze aan de buitenkant van de koelkast in de linker deur. Als je een glas onder het ijsblokjesmaker houd komen er een aantal uitvallen. Zo kan je gemakkelijk je drankje voorzien van ijs. Ook kun je makkelijk een glaasje water pakken. Sommige koelkasten hebben ook een ‘crushed ice’ optie. Hierbij komen er stukjes ijs uit de machine. Dit ijs wordt vaak gebruikt voor cocktails en andere drankjes. Sommige exemplaren moeten door deze toevoeging aangesloten worden op de waterleiding terwijl andere modellen een interne waterbak ingebouwd hebben.

 

Amerikaanse koelkast kopen

Wil je een Amerikaanse koelkast kopen dan moet je rekening houden met een vanafprijs van 700 euro. Daaronder kom je nagenoeg geen koelkasten tegen die twee deuren naast elkaar hebben. De prijzen kunnen oplopen tot zo’n 3 tot 4 duizend euro, maar ook voor 1000 euro kun je al een erg leuke en goede koelkast kopen.

 

Related Posts

Dies sind die Vorteile der Mikrodosierung

Autofahrer in British Columbia

Animatie laten maken