Craigwatcher
Image default
Computers / Internet / Chat

Zet je bedrijf op de kaart met Social Media

Meer klanten in je winkel, meer bezoekers in je webshop? Zet dan een of meerdere social media kanalen in om meer mensen te bereiken. Facebook, Instagram, Twitter, Google Plus en zelfs Youtube zijn zeer geschikte kanalen om meer mensen te bereiken. Instagram alleen al heeft intussen 30 miljard gebruikers. Door deze kanalen op de juiste manier in te zetten trek je meer bezoekers naar binnen en kun je deze omtoveren tot kopende klanten.

Facebook

Wellicht is Facebook het meest bekend. Bijna iedereen heeft wel een privé account of zakelijke pagina. Een privé account noem je een vriendenpagina en een zakelijke account een Facebook pagina. Ben je ondernemer en wil je meer klanten dan heb je weinig aan een vriendenpagina. Heb je wel een vriendenpagina dan is het slim om deze om te zetten in een zakelijke Facebook pagina. De zakelijke vorm heeft een vind-ik-leuk teller. Vind je de pagina leuk, like hem dan. Hiermee telt de pagina meer likes. Bij kun je berichten, foto’s en video’s delen met iedereen. Meer Facebook likes betekent meer populariteit.

Instagram

Instagram is vooral de laatste tijd bijzonder populair geworden. Eigenlijk sinds de overname door Facebook is het succes nog verder gestegen. Instagram is met name bedoeld voor foto’s en kent op het moment van schrijven nog geen zakelijke vorm. Start je een Instagram profiel dan is deze geschikt voor universele doeleinden. Hier zijn de volgers belangrijk omdat dat je netwerk is. Berichten die je deelt komen bij je volgers terecht. Eigenlijk net zo als bij Facebook. Wat bij Instagram nog een methode is om bezoekers te krijgen op je profiel zijn de hashtags. De hashtags ken je waarschijnlijk van Twitter al. Bij Instagram kun je in het zoekveld een hashtag ingeven en zodoende kom je bij de foto terecht die er iets mee te maken heeft. Foto’s worden sneller weergegeven wanneer de foto vaker geliked is en op een profiel staat met veel volgers. Likes en volgers betekent veel populariteit en dat resulteert weer in een betere vindbaarheid.

                                                                                                                                                                       

Als bedrijf social media inzetten

Heb je een webshop hebt dan kun je bijvoorbeeld je producten online promoten.  Bij Instagram kun je een foto posten en daarbij een korte omschrijving en goede hashtags opgeven. Wil je publiek uit Nederland dan is het aan te raden om Nederlandse hashtags te gebruiken. Zodoende bereik je de Nederlanders. Opereer je wereldwijd dan kun je Engelse hahtags gebruiken.

Facebook is ook heel populair voor bedrijven. Vooral als je met een advertentietekst of aanbieding publiek wil bereiken dan is dit een nog beter geschikt kanaal.