Craigwatcher
Image default
Offers

Welke voordelen heeft een Pvc vloer?

Volgens mij heeft iedereen wel eens van een pvc vloer gehoord. De vloer wordt  steeds populairder. En daarom zie je bij een vloerenspecialist ook een steeds groter assortiment van veel verschillende soorten en dessins. Pvc vloeren hebben veel voordelen wat voor extra comfort en gemak zorgt. Deze blog gaat dan ook over de pvc vloer, wat is dat eigenlijk en welke voordelen bieden deze vloeren.

Wat is een PVC vloer?

Pvc is een kunststof , sterk en flexibel. Dit polyvinylchloride wordt o.a. gebruikt voor kozijnen, speelgoed en veel verpakkingen. En dus ook voor vloeren. Als pvc vloer is de vloer uit verschillende lagen opgebouwd. Plak pvc is een flexibele vloer. De vloeren hebben een slijtlaag van 0,3 tot 0,55mm. Hierover heen zit een toplaag van polyrethaan. Dit heet de PU laag. Dit is een matte laag die bescherming geeft, zodat de vloer krasbestendig wordt en goed te onderhouden is. 

Welke soorten pvc vloeren kun je kopen?

Er zijn veel verschillende pvc vloeren te koop. Zo is er verlijmbaar Pvc, plak pvc genoemd. Dit pvc zie je in stroken of tegels en ook visgraat of andere patroonvloeren met een houtlook. Dit verlijmbare pvc moet altijd op een egale ondergrond worden verlijmd. Maar hierdoor krijg je ook een hele strakke vloer. Plak pvc leggen kun je het beste aan een ervaren vloerenlegger overlaten. Vinyl valt ook onder de pvc vloeren. Ook dit materiaal moet op een egale ondergrond verlijmt worden.

Klik pvc; dit zijn harde vloerdelen die in de tussenlaag voorzien zijn van een kliksysteem.  Hiermee word de vloer aan elkaar geklikt. Daarom kun je deze vloer ook zelf leggen. Het pvc laminaat en de zelfklevende pvc tegels of stroken kun je ook zelf leggen.

Waarom kies je voor een pvc vloer?

Een pvc vloer is een vloer met heel veel voordelen. Dit maakt de vloer ook zo aantrekkelijk. Pvc is niet de goedkoopste vloer in aanschaf, maar door zijn lange levensduur verdient zich dat al snel weer terug.

  • Het onderhoud van de vloer is minimaal, enkel stofzuigen en vast vuil kan simpel alleen met water en dweil verwijderd worden.

  • Pvc vloeren zie je voornamelijk met een houtlook. De dessins van de vloer zijn zo realistisch dat de vloer nauwelijks te onderscheiden is van een echte houten vloer.

  • Een pvc vloer is de meest geschikte vloer op vloerverwarming. Dit materiaal geleid de warmte perfect. Maar ook zonder vloerverwarming zorgt pvc voor comfort en warmte.

  • Pvc heeft van zichzelf een geluiddempende werking. 

  • Doordat een pvc vloer lang meegaat is het een duurzame vloer. 

Ben je dus op zoek naar een onderhoudsarme vloer die veel comfort bied en waar je jarenlang van kunt genieten, dan is een Pvc vloer een perfecte optie!

 

https://www.beboparket.nl/