Craigwatcher
Image default
Computers / Internet / Chat

Webcam cover, paranoia of niet?

Zeker, sommigen vinden het “paranoïde” om een webcam cover te gebruiken. Maar er zijn ook mensen die het een van de slimste dingen is die je kunt doen om je privacy te beschermen. Dankzij goedkope en toegankelijke “spyware” is het bespioneren van nietsvermoedende vrouwen de afgelopen jaren eenvoudiger geworden dan ooit tevoren. Je hoeft geen computergenie te zijn om het voor elkaar te krijgen. Er zijn talloze situaties bekend van hackers die toegang hadden tot alles, van baby monitoren tot beveiligingscamera’s. Het bedekken van de camera van een computer beschermt het apparaat niet tegen hackers, maar voorkomt dat een griezelige hacker kan zien wat je camera ziet (in al uw goede, slechte en lelijke glorie). Hieronder 15 redenen om een webcam cover te gebruiken.

5 redenen om een webcam cover te gebruiken

  1. Als iemand als Mark Zuckerberg een webcam cover gebruikt, heb je eigenlijk al direct de beste reden voor het gebruik van een webcam cover gelezen. Hij beschermt niet alleen zijn privacy door het afdekken van zijn camera op zijn laptop, maar zelfs zijn microfoon dekt hij af.

  2. Hoewel cyber stalken en spionage iets is wat zowel mannen als vrouwen treft, zijn vrouwen bijzonder kwetsbaar voor de moderne gluurder.

  3. Laten we eerlijk zijn: weinig dingen zijn zo bevrijdend als naakt rondlopen in je slaapkamer of woonkamer. Ook naakt slapen komt veel voor- vooral tijdens de broeierige zomernachten – zorgt voor een betere nachtrust.

  4. Hacken komt veel vaker dan je denkt. Je hoeft ook geen beroemdheid of politicus te zijn om er het slachtoffer van te worden. Het enige wat de hacker hoeft te doen is een e-mail te sturen met een link naar een website, afbeelding of video, en je downloadt een klein stukje kwaadaardige software op je computer.

  5. In onze maatschappij zijn we steeds meer online met elkaar verbonden. Voor ons plezier, ter ontspanning, voor ons werk. Voor het groeiende aantal “millennials” die op afstand werken in banen zoals journalistiek, grafisch ontwerp en website-bouw, is een laptop bijna een verlengstuk van hun lichaam geworden.

Simpel en goedkoop, maar mooi en effectief

Meer dan voldoende redenen om je webcam op een subtiele doch effectieve manier af te dekken om je privacy te waarborgen op elk moment. Bij Webcamcovers heb je een uitgebreide keuze voor een klein prijsje. Op een werkdag voor 12:00 uur besteld, morgen in huis.