Craigwatcher
Image default
Computers / Internet / Chat

Waar kan je nu eigenlijk een licentie aanschaffen?

Bij de aanschaf van een desktop of laptop heb je in de meeste gevallen standaard een geldige licentie voor de hulpprogramma’s voor een jaar. Na dit jaar heb je in de meeste gevallen de optie om dit te verlengen. Hiervan krijg je geruime tijd van tevoren bericht over en heb je de mogelijkheid de licentie te verlengen. Toch kan het voorkomen dat je op dat moment niet in de gelegenheid bent of er geen behoefte aan hebt. Wanneer je licentie uiteindelijk verlopen is kun je geen gebruik meer maken van de functies van het programma.

Voor het eerst een licentie aanschaffen

Wanneer je niet standaard over een licentie beschikt en deze nog aan moet schaffen kan dit soms lastig zijn. Want waar doe je dit namelijk? En wie is nu eigenlijk de goedkoopste aanbieder? Iedereen heeft andere voorkeuren wanneer het gaat om de aanschaf van een software licentie. In veel gevallen gaan mensen voor de laagst prijs, niet gek natuurlijk. Wanneer het gaat om licenties is het allereerst van groot belang dat je dit bij een legitieme aanbieder aanschaft. Als je dit namelijk niet doet is de kans groot dat je uiteindelijk geen geldige licentie krijgt. Lees van tevoren dus zeker een aantal reviews en controleer bij twijfels altijd of het bedrijf daadwerkelijk aangesloten is bij de kamer van koophandel. Wanneer dit niet het geval is, is het niet verstandig om hier een licentie te bestellen.

De werking van een licentie

Een licentie werkt met een productcode, met deze code kan je de licentie activeren. Het is van groot belang dat je deze code maar een keer gebruikt, wees je hiervan bewust. Wanneer de code eenmaal is geactiveerd op een apparaat is het niet mogelijk de code op een ander apparaat te activeren.  Wees er dus zeker van wat je nodig hebt, mocht je een licentie aanschaffen dan kan je deze vaak niet retour doen.

https://softwaredirectonline.nl/