Craigwatcher
Image default
Computers / Internet / Chat

VoIP-telefonie brengt enkel voordelen

U heeft er misschien al eens over gehoord: de voordelen van VoIP-telefonie. Dit soort telefonie is dan ook enorm interessant, zeker voor bedrijven. Een kleine herhaling: VoIP is de afkorting van ‘voice over internet protocol’. Deze term omvat de verschillende soorten technologie die het u toelaten om te telefoneren via een IP-netwerk. Hier kan u meer lezen over de verschillende functionaliteiten en voordelen die VoIP-telefonie u kan bieden.

VoIP in de bedrijfswereld

Tegenwoordig wordt VoIP in België steeds vaker gebruikt door bedrijven. U heeft dan ook steeds meer opties aangezien er verschillende VoIP-providers op de markt zijn. Denk bijvoorbeeld aan Smart Connect, een bedrijf dat totaaloplossingen voor bedrijfstelefonie aanbiedt. VoIP biedt een bedrijf vele mogelijkheden, zoals een professioneel voicemailsysteem instellen. Hierdoor kan u uw klanten bijvoorbeeld in wacht zetten tijdens een gesprek terwijl u ze met de juiste medewerker doorverbindt. Met andere woorden: VoIP is zeer voordelig!

SIP-technologie: wat is dat?

Bedreven ondernemingen gaan nog een stap verder dan VoIP-telefonie en schakelen over op SIP. Deze afkorting staat voor ‘session initiation protocol’. Dankzij deze SIP-technologie is het mogelijk om een contactpersoon rechtstreeks te bellen. Dat wil zeggen dat u geen tussenschakels hoeft te gebruiken. Dit is echter niet het enige wat interessant is aan SIP. U kan hiermee ook bijvoorbeeld zorgen dat uw gesprekken automatisch in wacht worden gezet wanneer bepaalde belangrijke klanten u telefonisch proberen te bereiken. Voor alle voordelen die de SIP-technologie u bieden, kan u best eens langsgaan bij een SIP-provider. Vraag zeker eens hoe u van deze technologie kan profiteren!

https://www.smart-connect.be