Craigwatcher
Image default
Computers / Internet / Chat

Voip bellen kent heel wat voordelen

Eén van de belangrijkste voordelen van Voip bellen via de Nederlandse provider is dat je goedkoper bent dan via traditioneel bellen. Maar liefst 25% gemiddeld. De geluidskwaliteit is zoveel beter dat het lijkt alsof je naast de persoon staat met wie je een telefoongesprek voert. Overal waar je internet hebt, kun je bellen. Dat maakt het voor thuiswerkers mogelijk om toch met je kantoor telefoonnummer uit te bellen of telefoontjes aan te nemen. Voip bellen biedt je tal van extra functionaliteiten. Functionaliteiten die in de traditionele situatie uitsluitend toebedeeld waren aan een professionele telefooncentrale. In de werkomgeving is er veel minder bekabeling nodig. Je sluit de netwerkkabel niet rechtstreeks aan je computer aan maar aan je telefoon en vanaf je telefoon gaat er een kabel naar je computer. Zo functioneert je telefoontoestel als een soort switch. Voip bellen maakt het mogelijk om nagenoeg een onbeperkt aantal gesprekken tegelijkertijd te voeren. Al is dit natuurlijk wel afhankelijk van de bandbreedte van de verbinding en het abonnement dat je hebt.

Voip bellen kent een nadeel

Of je oprecht kunt spreken van een nadeel bij Voip bellen valt nog te bezien en is voor elke persoon anders. Maar het kan zijn dat een speciale telefoon betrouwbaardere diensten levert dan een gewone telefoon. Het is niet noodzakelijk, maar wel aan te raden. De speciale functionaliteiten werken alleen met een telefoontoestel speciaal voor Voip bellen. Ook bestaat er betrouwbare apparatuur dat je eventueel tussen je oude telefoontoestellen kunt laten plaatsen. Dan kan er wel met Voip gebeld worden. Om zoveel mogelijk gebruik te maken van het gemak van Voip bellen is het echter aan te raden om een speciale Voip telefoon aan te schaffen. Niet alleen vanwege de eisen die vandaag de dag gesteld worden aan een goed werkend ICT-netwerk, maar ook om Voip bellen goed te laten werken, is het aan te raden een goed werkend ICT-netwerk in huis te hebben. Indien het netwerk verouderd is, is een upgrade aan te raden. Is het netwerk in de afgelopen jaren nog vernieuwd, dan werkt ook Voip bellen net als alle overige ICT verder prima.

 

Voip bellen is zeker niet gek

Voip bellen lukt zelfs wanneer de internetverbinding wegvalt. Wanneer je een abonnement hebt bij De Nederlandse Provider zullen ze op dat moment de gesprekken doorschakelen naar uw mobiele telefoon.  Hierdoor blijf je altijd bereikbaar voor je klanten. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op met De Nederlandse Provider om de beste oplossing te bespreken.