Craigwatcher
Image default
Computers / Internet / Chat

Online shoppen heeft nog meer voordelen

Fysieke winkels zie je steeds vaker verdwijnen. Dit komt omdat de online shops het stokje overnemen. Het centrum wordt steeds leger en leger en de concurrentie op internet neemt steeds verder toe. Op zich allemaal niet zo raar omdat de online webshop toch een hoop voordelen biedt. Een fysieke winkel, daar moet je ook fysiek naar toe. Los van dat niet iedereen even mobiel is, kost het je ook tijd en in een aantal gevallen ook geld. Ga je lopend of met de fiets naar de fysieke winkels dan kost het vaak niets maar met de auto ben je naast de brandstof ook parkeergeld kwijt. Is je aankoop wat groter dan wordt de auto in veel gevallen verkozen boven andere vervoersmiddelen. Bij een webshop hoef jij de deur niet meer uit.

Prijsvoordeel

In bijna alle gevallen zijn webshops goedkoper dan de normale fysieke winkels. Dit heeft er mee te maken dat de online webshops geen dure winkelpanden op dure locaties hoeven te huren. Vaak is een loods op het industrieterrein al voldoende. Ook hoeft er geen personeel het winkelpand te bemannen en alle vragen te beantwoorden. Webwinkels hebben de informatie vaak al duidelijk vermeld en veel shops beschikken over een goed vergelijkingssysteem waarbij klanten zelf de producten kunnen vergelijken. In praktijk is de kennis makkelijker te vergaren op internet dan in de winkel zelf. Webwinkels hebben vanwege de winkelpanden die zij niet nodig hebben lagere kosten. De kosten hoeven dan ook niet op de producten te worden terugverdient en daarmee is de consument vaak weer goedkoper uit. Een prijsvoordeel dus.

Online shoppen heeft meer voordelen

Het grootste voordeel bij online shoppen is dat je de deur niet uithoeft. Je bent minder tijd kwijt waar we tegenwoordig toch al een tekort aan hebben. Stel je voor dat je de auto of fiets moet pakken om helemaal naar een winkel toe te rijden. Heen en weer ben je toch snel al weer een half uur tijd kwijt. Daarnaast moet je nog in de winkel wachten totdat je aan de beurt bent. Vervolgens moet je met het gekochte artikel weer terug naar de auto/fiets en de reis terug naar huis vervolgen. Op internet vergelijk je niet alleen makkelijk de specificaties met elkaar maar komen ze het gewoon bij jouw thuis aan de deur afleveren en ben je minder geld kwijt!

Aankoop bevalt niet

Je aankoop retourneren kan tegenwoordig ook heel gemakkelijk. De meeste supermarkten hebben een postpunt in de winkel waar je jouw retouren heel gemakkelijk kunt droppen. Ook daarvoor hoef je niet terug naar het centrum en ben je in feite minder tijd kwijt.

Beste webshops

Welke webshops het beste zijn kun je eenvoudig terugvinden op internet. Slechte ervaringen komen vaak snel naar boven. Google gerust eens naar een webshop of bekijk de reviews die een shop heeft. Vaak wordt snel duidelijk of je te maken hebt met een goede en betrouwbare webshops. Ook de betaalmogelijkheden zijn niet onbelangrijk. iDeal en Afterpay zijn uitstekende betaalmogelijkheden waarbij je eigenlijk geen risico loopt. Ook Paypal is een betaalmethode welke uitstekend geschikt is voor de online consument.