Craigwatcher
Image default
Computers / Internet / Chat

Ongedierte seizoen: wanneer zie je welk beestje?

Het hele jaar door kun je last van ongedierte hebben. Afhankelijk van welk seizoen het is, heb je last van een bepaald soort ongedierte. Als je weet welk ongedierte seizoen het is, kun je hier rekening mee houden om ongedierte te voorkomen.

Ongedierte in de lente

De lente: het ongedierte seizoen van de kakkerlakken en mieren. Kakkerlakken komen in principe het hele jaar voor, maar wanneer het warmer wordt planten ze zich vooral voort. Het seizoen van de mieren begint in de lente en in de zomer kom je met name vliegende mieren tegen.

Ongedierte in de zomer

De zomer: het ongedierte seizoen van de wespen en andere vliegende insecten. In de zomer zijn de wespen klaar met de bouw van hun wespennest en gaan op zoek naar voedsel. Ook andere vliegende insecten, zoals muggen en vliegen, kom je tijdens de warme zomerdagen buiten tegen.

Ongedierte in de herfst

De herfst: het ongedierte seizoen van de bedwantsen en vlooien. Bedwantsen kun je ook het hele jaar door last van hebben, maar besmetting is het ergst wanneer mensen terugkomen van vakantie. Vlooien houden van warme temperaturen, dus zodra het kouder wordt, trekken ze naar binnen.

Ongedierte in de winter

De winter: het ongedierte seizoen van de muizen en ratten. Knaagdieren als muizen en ratten zijn in de winter op zoek naar een warme schuilplaats waar voedsel te vinden is. Dat is dan ook het moment dat je muizen en ratten in woningen ziet.

Ongedierte bestrijden in het ongedierte seizoen

Heb je last van ongedierte? Neem dan contact op met een ervaren ongediertebestrijder die raad weet met elk beestje in welk ongedierte seizoen dan ook. Een professional kan je direct advies geven over weringsmaatregelen die je kunt treffen.

https://www.ongediertebestrijden.com/