Craigwatcher
Image default
Computers / Internet / Chat

Is 3D-printen geschikt voor business?

De ontwikkelingen volgen elkaar vandaag de dag in rap tempo op. Dit is ook in het bedrijfsleven het geval. Heb je een onderneming die zich richt op de productie van onderdelen? Dan heb je hier vast en zeker allerlei voor machines in huis. Deze machines worden aangestuurd door computers of door mensen. We zien echter steeds vaker dat bedrijven bepaalde machines vervangen door 3D-printers. Met deze apparaten kun je namelijk allerlei dingen printen. Niet iedere ondernemer weet echter of 3D-printen geschikt is voor zijn/haar business. Ben je ook benieuwd of het interessant kan zijn voor jouw bedrijf? Wij gaan hieronder in op deze vraag en vertellen jou alles over een 3D-printer!

Wat kun je met een 3D-printer?

Voordat je kunt bepalen of een 3D-printer geschikt is voor jouw bedrijf, wil je natuurlijk eerst weten wat je hier allemaal mee kunt. Je hebt vast en zeker al eens mensen uit jouw directe omgeving gehoord over zo’n printer. Misschien heeft een vriend, kennis of familielid er wel eentje. In dat geval weet je mogelijk al dat je met een 3D-printer ontzettend veel kunt printen. Je koppelt de printer aan een computer, maakt een ontwerp en laat de printer vervolgens het werk doen. Je kunt het zo gek niet bedenken of de 3D-printer kan het wel voor je maken. Hetgeen wat je met een 3D-printer kunt is natuurlijk wel afhankelijk van het soort printer dat je hebt. Zo heb je met duurdere printers vaak meer mogelijkheden dan goedkopere varianten. Ook speelt de omvang van een printer mee. Met een kleine printer is het namelijk lastig om grote dingen te printen.

Probeer het eens uit!

Om te ervaren of een 3D-printer iets voor jouw bedrijf kan zijn, doe je er goed aan zo’n printer eens uit te proberen. Beschikt iemand binnen jouw netwerk over zo’n printer? Dan kan dit natuurlijk betrekkelijk eenvoudig. Dit is echter niet bij iedereen het geval. Ga in dat geval eens op zoek naar een bedrijf dat over zo’n printer beschikt. Je kunt hier met eigen ogen zien hoe zo’n printer te werk gaat. Dit maakt het een stuk makkelijker om in te schatten of een 3D-printer ook iets voor jouw onderneming is. Uiteraard is dit ook direct een mooie gelegenheid om het betreffende bedrijf te vragen naar hun ervaringen met de 3D-printer. Ben je overstag? Dan maakt de verkregen info het direct een stuk makkelijker om een geschikte 3D-printer te vinden!

Zelf een printer aanschaffen of toch niet?

De prijs van een 3D-printer loopt tegenwoordig behoorlijk uiteen. Er zijn printers te koop van een paar honderd, maar ook van meer dan tienduizend euro. De kwaliteit en mogelijkheden van een goedkope printer zijn vaak aanzienlijk minder dan een duurdere variant. Dat is op zich logisch natuurlijk. Het verschil in printers maakt het niet makkelijker om een keuze te maken. Wil je professioneel 3D-printen? Dan kom je al snel bij de wat duurdere printers uit. Het klopt inderdaad dat zo’n apparaat een flinke investering is. Bedenk echter dat je een 3D-printer vaak binnen niet al te lange tijd weer terugverdiend hebt. Dit is zeker het geval wanneer je mensenwerk kunt vervangen door het apparaat. Je bespaart zodoende op de arbeidskosten. Een 3D-printer is niet goedkoop, maar voor productiebedrijven kan het zeker een welkome aanvulling zijn!

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl