Craigwatcher
Image default
Business

Hoe goed is jouw webshop?

Er zijn veel aspecten waar je op kunt letten bij een webshop. Niet alles is even belangrijk. Perfectionisme is niet altijd goed. Dat betaalt zich namelijk ook niet altijd terug. Het gaat dus om de juiste dingen eruit te halen. Vind je dat wel een goed plan? Dan is het handig om te weten waar je dan zoal op kunt letten bij het optimaliseren van een webshop. Hoe te beginnen? Kijk dan eens hoe het zit met de volgende items…

Wat is de huidige status?

Weet jij alles wat relevant is voor je webshop: bezoekersaantallen, conversie, klantroute…? Dan heb je al een mooi begin. Weet je ook hoeveel klanten je hebt als de bezoekersaantallen verhogen of als je jouw conversie verhoogt? En, hoeveel geeft de gemiddelde klant uit? Daarnaast is het van belang om voldoende producten aan te bieden. Hoeveel producten zijn er in je webshop? Als het ene product niet zo goed loopt, zijn er nog genoeg andere producten.

User centered design

Hoe zit het met het design van je webshop? Vaak zie je dat er toch geen optimaal user centered design is. Dat kan net het verschil uitmaken van wel of niet iets kopen. Mensen verwachten ook steeds meer gebruiksvriendelijkheid en klantgerichtheid. Als ze dat niet genoeg op je webshop ervaren, gaan ze zo naar een ander. Er is enorm veel concurrentie online.

User research repository

Ga je onderzoek doen en heb je allerlei gebruikersinformatie? Dan is het belangrijk dat je de gegevens goed opslaat. Gebruikersonderzoek is ook steeds meer een continu proces en zo kun je ook van ervaring leren. User research repository is dan ook erg belangrijk.

Praat met mensen

Ga eens onbevangen het gesprek aan met mensen: over wat ze van je webshop vinden. Stel alleen maar vragen zonder een oordeel. Vraag wat beter kan en wat ze goed vinden. Kom niet terug met een verdediging waarom je iets doet. Dat kun je namelijk ook niet bij een online bezoeker. Kijk wat je ervan kunt meenemen. Natuurlijk is het zoveel mensen en zoveel wensen, maar vaak haal je er zo al wel snel kleine foutjes uit.