Craigwatcher
Image default
Offers

Goedkoper tanken doe je zo

Goedkoper tanken doe je zo 

 

Een auto is een weloverwogen aankoop. Het kost namelijk redelijk wat geld. Denk aan; brandstof, reparaties, autoverzekering en APK. Hier wil je dus graag geld op besparen, dit kan dan ook met deze tips om goedkoper te tanken!

Geld besparen aan de hand van deze tips 

 

Ga naar Duitsland om te tanken

Is Duitsland niet ver rijden of kom je er toevallig omdat je op zakenreis gaat? Dan is het slim om je tank helemaal vol te tanken. Brandstof is bij onze oosterburen meestal goedkoper. Maar tank dan wel in kleine dorpjes want langs de snelweg is het dan weer iets duurder. 

 

Bedenk welke dag je gaat tanken

Per dag verschilt het hoeveel je voor diesel, LPG en benzine betaalt. Het is daarom slim om rekening te houden op welke dag je de tank volgooit. Op de maandag en in de spits zijn de brandstofprijzen namelijk duurder. Tank daarom op zaterdag! Deze dag is het voordeligst om te tanken.   

 

Houd de bandenspanning goed in de gaten

Als je banden op de juiste spanning zijn bespaar je redelijk wat geld, want je hoeft dan minder vaak te tanken. Als je rijdt op banden met de juiste bandenspanning, kun je tussen de 2% en 5% brandstof besparen. Check eens in de 2 maanden de bandenspanning bij een benzinepomp. Je kunt in het instructieboekje van jouw auto lezen wat de bandenspanning moet zijn.

 

Kijk zo nu en dan eens naar de tankstations bij jou in de buurt 

Rijdt eens een rondje door jou stad heen en bekijk de tankstations. Schrijf de prijs van elke tankstation op, hierdoor weet je namelijk welk tankstation het goedkoopst is. Neem dan niet het tankstation die het verst bij jou vandaan is en waar je bijna niet langskomt, want dan kom je alsnog niet goedkoper uit. 

 

Tank bij een tankstation zonder personeel

Bij een onbemand tankstation tank je goedkoper dan bij een bemand tankstation. Dit komt natuurlijk omdat een onbemand tankstation geen extra kosten aan een werknemer kwijt is. Per liter kan het wel €0,15 schelen. Houd er ook rekening mee of je in een dorp tankt of langs de snelweg. Want in een dorp zijn de prijzen namelijk een stuk voordeliger. 

Een autoverzekering afsluiten

Toch kost het nog aardig wat om je tank vol te gooien. Gelukkig hoeft een goede autoverzekering helemaal niet duur te zijn, namelijk bij InShared sluit je gemakkelijk en voordelig een autoverzekering af. Meer informatie nodig? Bekijk dan eens de website en bereken dan nu de premie voor je autoverzekering

 

 

https://www.inshared.nl/