Craigwatcher
Image default
Computers / Internet / Chat

Een ooglidcorrectie

Je kent het wel, je wordt een dagje ouder, en je oogleden zakken naar beneden. Wat doe je dan? De eerste keuze voor veel mensen is een ooglidcorrectie nemen. Door een ooglidcorrectie zakken je oogleden minder over je ogen heen, waardoor je een gezicht krijgt waarvan de ogen meer open staan en wakkerder lijken. Een ooglidcorrectie wordt vaker uitgevoerd dan je zou denken, omdat de ingreep relatief klein en onzichtbaar is. Het litteken wordt verborgen in je ooglid, maar het effect op je uiterlijk is wel erg groot. Een ooglidcorrectie is daarom zeer populair, en je hebt meerdere varianten. Je kunt een onderooglidcorrectie nemen, of een bovenooglidcorrectie, of beiden.

Veiligheidsoverwegingen bij een ooglidcorrectie

Bij een ooglidcorrectie is het vooral belangrijk om op de hoogte te blijven van de risico’s die verbonden zijn aan een ooglidcorrectie. Het is en blijft namelijk een ingreep, waarbij er in de huid wordt gesneden. Uiteraard nemen de meeste klinieken die een ooglidcorrectie aanbieden voorzorgsmaatregelen die de kans op een infectie aanzienlijk verkleinen. Het kan echter wel voorkomen dat een ooglidcorrectie ertoe leidt dat het oog te droog wordt. Dit kan voorkomen bij mensen waarvan het traanvocht te weinig wordt aangemaakt, maar soms heb je juist dat de oogleden te ver uit elkaar staan wanneer het oog open is, waardoor het traanvocht niet het hele oog goed kan bevochtigen. Dat zijn allerlei veiligheidsoverwegingen waarvan het goed is om over na te denken bij een ooglidcorrectie.

Het resultaat

Het resultaat van een ooglidcorrectie is meestal wel erg mooi, maar zie je niet meteen. Eerst moet de huid herstellen van de ingreep, het litteken moet genezen. Een ooglidcorrectie werkt daarom niet als zo’n make-over die in een snelle montage op tv slechts enkele minuten duurt. Neen, een ooglidcorrectie kan wel een maand kosten om goed te herstellen. In de eerste paar weken na een ooglidcorrectie wil je waarschijnlijk niet eens de deur uit, omdat het allemaal zo rood eruit ziet. Dan zal de rest van het huishouden de taken moeten overnemen terwijl jij lekker thuis zit. Uiteindelijk zal je dan weinig spijt hebben van een ooglidcorrectie, maar het duurt even voor de resultaten.