Craigwatcher
Image default
Computers / Internet / Chat

De gouden tips voor succesvolle radioreclame

Online radio luisteren is steeds populairder aan het worden. Toch onderschatten we nog vaak de kracht van een radiocommercial. Wanneer je het medium goed weet te gebruiken, kan het ontzettend veel brengen. In deze blog lees je meer over hoe je het meeste uit een radiocommercial kunt halen. 

 

De eerste tip is om één ding over te brengen. Je hebt zo kort de tijd, dat de luisteraar de boodschap vergeet wanneer je te veel over wilt brengen. Het is dus belangrijk dat je niet te veel informatie in een reclame wilt stoppen. Wanneer je meerdere boodschappen wilt overbrengen, is het verstandig om meerdere radiospots te maken, met één boodschap per spotje. 

 

De volgende tip is om herkenbaar te zijn, met name in de klank. Wanneer je ervoor zorgt dat je herkenbaar bent, kan je een associatie opwekken. Dit geld bijvoorbeeld ook voor de muziek die je bij de commercial kiest. Muzikale branding is erg belangrijk. Wanneer mensen dat muziekje ergens anders horen, zullen ze gelijk aan jouw commercial denken. Hoe vaker je de muziek in je commercials gebruikt, hoe sterker de herkenning. 

 

Ook belangrijk, is om ervoor te zorgen dat de luisteraar zich kan identificeren met jouw boodschap. Hier kun je voor zorgen door bijvoorbeeld een behoefte of juist een probleem te beschrijven. Maak de luisteraar hiervan bewust, en omschrijf vervolgens hoe jouw bedrijf deze behoefte kan vervullen of dit probleem op kan lossen. 

 

Wat ook kan helpen om jouw reclame succesvol te maken, is om hier humor in te gebruiken. Humor werkt op de radio altijd goed. Deze vorm van emotie werkt zelfs beter dan alle andere vormen van emotie in reclamespotjes. Zorg er wel voor dat de humor oprecht is en niet te gemaakt overkomt, dan kan het al gauw gaan irriteren. Het is belangrijk dat hetgeen wat je vertelt nadat het twintig keer op de radio is geweest, nog steeds grappig is. 

http://www.radioguide.fm