Craigwatcher
Image default
Computers / Internet / Chat

Creëer een unieke uitstraling met badkamertegels

Creëer een unieke uitstraling met badkamertegels

Om je badkamer van een unieke uitstraling te voorzien, kun je tegenwoordig kiezen uit een enorm gevarieerd aanbod aan tegels, zowel voor op de vloer als voor tegen de wand. De mogelijkheden qua afmetingen, kleuren en afwerking zijn eindeloos. Hierdoor zie je ook steeds vaker dat een wandafwerking op andere plaatsen in het huis wordt doorgetrokken. Denk bijvoorbeeld aan een en suite badkamer, maar ook aan een tegelpatroon rond een ingebouwde open haard. Op die manier kun je op diverse plekken in je interieur fraaie accenten aanbrengen, die verspreid door je woning één geheel vormen.

Badkamer interieur wordt steeds belangrijker

De badkamer is tegenwoordig veel meer dan alleen maar een ruimte voor je persoonlijke hygiëne. Het is voor veel mensen dé plek in huis waar ze zich kunnen terugtrekken om in alle rust te ontspannen en van een stukje wellness te genieten. Het interieur van de badkamer is daardoor ook steeds belangrijker geworden. Je persoonlijke relaxruimte moet natuurlijk wel een sfeer ademen, waarin je kúnt relaxen. Dat kun je bereiken door het ontwerp van de badkamer en de producten die je er laat plaatsen, maar zeker ook door de wandtegels waar je voor kiest.

Wandtegels geven je badkamer een persoonlijke sfeer

Het soort tegels en de wijze van betegelen zorgen samen voor een uitstraling en een sfeer in je badkamer, die precies zijn afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren en smaak. Hou je van een modern en strak interieur? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor tegels in hardere tinten, zoals grijs of antraciet of een combinatie van zwarte en witte tegels. Door iets minder volgens strakke lijnen te tegelen en een wat speelser patroon te maken, wordt het geheel al wat minder strak. Voel je je prettiger in een meer landelijke of romantische sfeer? Dan kun je kiezen voor allerlei soorten decortegels of voor mozaïek. Waar je ook voor kiest, essentieel is dat jij je helemaal op je gemak voelt in je badkamerinterieur. Alleen dan kun je je volkomen ontspannen.

Kleine badkamers lijken groter door de juiste tegels

Bij de inrichting van je badkamer is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de badkamertegels perfect zijn afgestemd op je badkamermeubel en het ontwerp van je badkamer. In een kleine badkamer komen felle kleuren goed tot hun recht. Denk bijvoorbeeld aan pasteltinten, afgewisseld met reeksen kleine mozaïektegeltjes, die voor fraaie accenten zorgen. Ook kan het slim zijn om te kiezen voor spiegelende tegels, waardoor de ruimte groter lijkt en die bovendien zorgen voor speciale lichteffecten.

Grotere badkamers maak je intiemer met de juiste tegels

Heb je een grote badkamer, dan kan het juist een goed idee zijn om te kiezen voor donkere kleuren, zodat de ruimte wat kleiner en daarmee intiemer en gezelliger oogt. Bij donker hoef je niet direct aan zwart of donkergrijs te denken. Ook donkerpaars of blauw zijn kleuren die voor een bijzonder chique uitstraling van je badkamer zorgen, zeker in combinatie met een badkamermeubel in warme houtkleuren. Je kunt er ook voor kiezen om donkere wandtegels te combineren met bijvoorbeeld mozaïekstroken.