Craigwatcher
Image default
Computers / Internet / Chat

Bestaat er zoiets al teveel fruit eten?

Hoe kan men gezonde voeding definiëren? Wel, dit kan op vele manieren, maar voornamelijk is het voedsel dat weinig tot geen conserveermiddelen bevatten, en die geen verrijking of verfijning zijn ondergaan. Maar het aantal gezonde voedingsstoffen die uit de maaltijden kunnen opgenomen worden zijn ook een belangrijke. Zo blijkt uit meerdere studies dat we vaak bij dezelfde voedingsstoffen blijven, en de we te weinig naar de winkel gaan voor fruit.

In de media komen ziekten als diabetes en kanker steeds meer aan bod. Het valt niet te ontkennen dat je dagelijkse voeding erg veel invloed heeft op je levensstijl en gezondheid. Zo zal de levensstijl die je vandaag aanhoudt zich pas in jouw latere jaren laten voelen, maar dit wil niet zeggen dat je vandaag niet bewust hoeft om te gaan met je voeding.

Is fruit eten altijd gezond?

Ongelimiteerd fruit eten wil niet zeggen dat je gezonder eet. Ga dus niet meteen in de promotiefolders kijken en koop een hele kar fruit. Integendeel, fruit bevat veel suiker en fructose. Het suiker in fruit is wel een vruchtensuiker dat gezonder wordt geacht dan toegevoegde suikers in allerlei zoetigheden. Suiker komt eigenlijk in verschillende vormen zoals glucose, fructose en sucrose. Glucose is één van onze belangrijkste brandstoffen voor ons lichaam. Fructose is een suiker dat je enkel terugvindt in fruit. Daarnaast is sucrose een vorm van tafelsuiker. Te veel suiker, zelfs uit fruit, kan leiden tot de opslag van buikvet en diabetes type 2.

Hoe vaak moet je fruit eten

Er wordt dus aangeraden om de dagelijkse hoeveelheid fruit te limiteren tot 2 à 3 stuks per dag. Wanneer je fruit gaat kopen kun je best ook kiezen voor biologisch fruit, deze bevatten geen pesticiden. Biologisch fruit zijn tegenwoordig erg goed te vinden in een supermarkt als Colruyt. In de folder van deze week vind je ook vaak erg goede promoties waardoor een gezonde levensstijl helemaal niet duur hoeft te zijn. Maar toch hou je dus jouw fruitconsumptie beter binnen de perken.

 

https://www.folderbode.be/nl