Craigwatcher
Image default
Computers / Internet / Chat

Auto verkopen? Meerdere redenen waarom

Je kunt om meerdere redenen je auto verkopen. Soms zit je op financieel vlak klem en soms ben je gewoon toe aan een andere auto. Het kan ook zijn dat je situatie veranderd is en je daarom een andere auto moet kopen. Een zuinigere of grotere auto kan dan de opvolger zijn. Ook wanneer een auto kapot gaat door slijtage, een defect of schade, dan kan dat een reden zijn om de auto te verkopen.

Auto verkopen op 3 manieren

Nederlanders verkopen anno 2016 hun auto op de volgende 3 manieren: verkopen via een advertentiesite, verkopen door middel van inruilen, en de autoveiling.

Een advertentiesite daar is iedereen wel bekend mee. Je oude fiets of televisie kun je daar gemakkelijk kwijt. Deze rubrieken zijn overigens vaak nog gratis. Ook je auto kun je via deze site verkopen. Echter hangt hier wel een prijskaartje aan. De meest bekende advertentiesite rekent tegenwoordig 25,00 euro voor een basisadvertentie waarbij je binnen enkele minuten ondergesneeuwd bent door andere advertenties. Om een beetje resultaat uit je advertentie te halen moet je investeren. Een advertentie omhoog plaatsen kost ongeveer 3,50 euro en een dagtopper een goede 16,00 euro en een topadvertentie 125,00 euro.

Inruilen

Inruil komt in Nederland ook vaak voor. Inruilen is dat je de oude auto inruilt voor een nieuwere en daarbij bijbetaalt. Veel autobedrijven zitten niet te wachten op een duurdere auto. Met andere woorden willen ze dat je een goedkopere auto inruilt en geld bijlegt. In praktijk krijg je een heel stuk minder terug voor je eigen auto als inruil. Dit is minimaal 1000 euro. Sommige handelaren geven duidelijk aan dat de verkoopprijs bij inruil hoger ligt. Inruilen heeft het voordeel dat je geen moment zonder auto komt te zitten. Je rijdt namelijk naar het autobedrijf toe en stapt over in je nieuwe auto.

Autoveiling

Autoveilingen worden ook steeds populairder. Niet alleen in Nederland groeit deze markt snel maar ook in het buitenland waaronder België, Duitsland en Engeland. Je auto laten veiling is snel en gemakkelijk. Verkopen is niet verplicht in de meeste gevallen. Sommige veilingen rekenen niets en andere een bedrag tussen de 30 en 50 euro. Vaak krijg je binnen 1 tot 3 dagen tijd te horen wat men voor je auto geeft en waarvoor je hem dus kunt verkopen.

 

Lees meer over het onderwerp auto verkopen op particutier-autoverkopen.nl