Craigwatcher
Image default
Computers

3 tips voor Office 365

Gebruik jij Office 365, dan geven wij je graag wat handige tips voor Office 365! De kans is groot dat je het meest gebruik maakt van Outlook, Word en PowerPoint. Deze Office 365-apps zitten bomvol slimme toepassingen, waardoor je makkelijker communiceert en online samenwerkt met collega’s.

Je gebruikt misschien lang niet alle mogelijkheden binnen jouw Office 365 licentie, maar alleen de apps die voor jouw werk het belangrijkst zijn. We geven je 3 tips om nóg sneller en efficiënter te werken met Office 365:

Tip 1. Laat je voorlezen in Office 365

Je kent het wel, op drukke momenten of onderweg wil je even snel een email lezen. Verantwoord is dat niet. Kies er dan voor om je email door Outlook te laten voorlezen. Met een document in Word kan dat ook. Zo doe je dat: Selecteer de tekst die je voorgelezen wilt hebben en klik via Controleren op Voorlezen. De uitgesproken woorden worden tegelijkertijd gearceerd weergegeven. De voorleestool is ook heel handig voor mensen met dyslexie. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk.

Tip 2. Vertaal tekst vanuit je document

Nummer 2 uit tips voor Office 365 is het vertalen van tekst. Tekst vanuit het Nederlands naar een andere taal vertalen doe je makkelijk vanuit Word of PowerPoint. Dit doe je via Microsoft Translate in het programma waarin je werkt. Je hoeft niet te wisselen naar een andere vertaaltool. Werkt snel en efficiënt.

Tip 3. Stuur een koppeling in plaats van een kopie

We zijn gewend om bijlages te mailen, waardoor mailboxen vaak overbelast raken. In Office 365 werkt dat veel makkelijker. Je verstuurt niet langer kopieën van bestanden naar collega’s, maar een koppeling naar het originele bestand op jullie gedeelde werkruimte. Zo werk je (ook samen) altijd in de juiste versie van  het document en voorkom je een overvolle mailbox. Je kunt eenvoudig een koppeling van een bestand delen via Teams, maar ook per email in plaats van een bijlage. Probeer maar eens: Selecteer Bestand bijvoegen > Door weblocaties bladeren > OneDrive.

Haal jij al alles uit Office 365?

Wil jij dat jouw medewerkers optimaal profiteren van Office 365 business? Kun jouw bedrijf hulp gebruiken bij het inzetten van Office 365? Laat het ons weten. Via de Think4 online support tool helpen wij jouw bedrijf verder met Office 365. Ook dat hoort bij onze service!

https://www.think4.nl/