Craigwatcher
Image default
Computers / Internet / Chat

Voorkomen dat bestanden verloren gaan

 

Of u nu uw computer gebruikt voor werk of privé, u niet dat uw informatie verloren gaat. Maar hoe kunt u nu voorkomen dat bestanden verloren gaan? Lees hieronder over welke vormen van opslag er bestaan en hoe u deze kunt inzetten.

Een PC of laptop slijt door de jaren heen. Na een aantal jaar is het niet zeker dat het apparaat alles goed bijhoudt. Zeker wanneer u verschijnselen van traagheid en vastlopen opmerkt is het raadzaam de belangrijkste bestanden te kopiëren. Laat een expert in Noordwijk u hierbij helpen.

Manieren van back-ups maken

Stel, u heeft een computer in Noordwijk, maar deze begint kuren te vertonen, wat nu? Het is zaak dat u zo snel mogelijk een back-up maakt voordat uw bestanden verloren gaan.

Met een harde schijf slaat u het lokaal op. Er bestaan verschillende varianten van een harde schijf, zo zijn er de HDD’s, maar ook de nieuwere SSD’s. Daarnaast bestaan er externe harde schijven welke niet ín de PC of laptop zitten maar daarbuiten. Deze laatste worden dikwijls ingezet om als back-up station te fungeren. Voor kleinere hoeveelheden data zijn er de UBS sticks, CD’s en DVD’s.

Werken met de cloud

Ook een van de nieuwere opties: de cloud. Met de vooruitgangen in het internet kunnen er tegenwoordig grote hoeveelheden data online opgeslagen worden. Natuurlijk moeten deze bestanden ergens blijven. Deze gaan naar gigantische internetservers, welke niet eens in Noordwijk hoeven te staan.

Overal op aarde kunt u op deze manier bij uw files. Zolang u het internet op kunt, heeft u toegang tot de cloud. Aangezien deze methode echter gevoelig is voor storingen in het ethernet raden wij aan om de belangrijkste bestanden zowel fysiek als digitaal op te slaan om te voorkomen dat ze verloren gaan. SAM IT Services in Noordwijk kan u hierbij helpen.

Besteed het uit aan SAM IT Services

Om zeker te zijn dat alles correct wordt uitgevoerd kunt u dit natuurlijk ook overlaten aan een IT’er. Voorkom het verlies van waardevolle informatie, besteed het laten maken van een back-up in Noordwijk uit aan SAM IT Services zodat uw bestanden niet verloren gaan. Onze experts staan u graag te woord.