Hoe installeer je een LED schijnwerper?

on

 

Ben jij van plan een LED schijnwerper te kopen, of heb je er misschien al één gekocht? Dan heb je een goede keuze gemaakt. Een LED schijnwerper is niet alleen een slimme optie op het gebied van veiligheid en verlichting, hij is ook nog eens gemakkelijk te installeren. Om er zeker van te zijn dat hij goed komt te hangen met de juiste instellingen hebben wij een stappenplan gemaakt voor de installatie van een LED schijnwerper.

 

Voorbereiding

 

https://www.leds-depot.be/led-armaturen/led-schijnwerpers-ip65.htmlVoordat je überhaupt begint het installeren van een LED schijnwerper is het belangrijk om te controleren welk soort lamp je hebt. LED lampen komen in verschillende maten en vormen. Waar je bij schijnwerpers op moet letten, is de manier waarop ze gemonteerd worden. Dit soort LED verlichting heeft meestal een beugel waar de LED schijnwerper aanhangt. Meestal worden ze geleverd met 2 bijpassende schroeven en bijbehorende pluggen voor in de muur. In dit geval heb je een boormachine nodig om gaten voor te boren. Deze gaten moeten net iets kleiner zijn dan de plug die in de muur gezet moet worden.

Daarnaast moet je kijken naar stroomvoorziening. Veel van dit soorten LED lampen werken met een normaal stopcontact, sommigen werken echter met batterijen of op zonne-energie.

 

Stap 1: Vind een goede locatie

 

Een LED schijnwerper produceert veel licht. Dit type LED verlichting is dan ook bedoelt om grote stukken in één keer te verlichten. In het geval van beveiliging kan je ze het beste plaatsen bij de achterdeur of voordeur, mits deze niet aangrenzend is met een openbaar looppad. Anders zal de lamp constant gaan branden wat voor overlast zal zorgen.

Werk jouw LED schijnwerper met een stopcontact, dan moet de ophangplek ook relatief dicht bij een stopcontact zitten. Anders moet je gebruik maken van bijvoorbeeld een verlengkabel.

 

Stap 2: De lamp monteren

 

Zodra je een geschikte plek hebt gevonden voor de LED verlichting moet je de gaten voormeten. Leg de beugel tegen de muur en teken de gaten af met een potlood. Boor vervolgens de gaten voor en doe de plug erin. Monteer de lamp met de meegeleverde schroeven en gebruik waar nodig een tussenring. Sluit de lamp aan op de elektriciteit en kijk of alles werkt. Gefeliciteerd, de lamp is nu aangesloten.

 

Aantal woorden: 379

Onderwerp: LED schijnwerper, LED lampen, LED verlichting.

 

https://www.leds-depot.be/led-armaturen/led-schijnwerpers-ip65.html